Мега далавера как се продават български бебета в Гърция разкрива Нова телевизия. Българин е доставил новородено в сак в църква, но му писва и разкрива схемата. Всичко се разплита, след като Пламен Димитров, който е от Бургас, но е станал част от схемата, решава да говори.Съвестта му се пречупва, когато той транспортира родители на близнаци, които са продали едно бебе в Гърция. Другото дете било с увреждания и родителите се чудели как да се отърват от него. По време на пътя Пламен чул, че двамата обсъждали как да го облекат добре и да го оставят на студа и той да свърши работата. 

Опитал се да ги разубеди, но явно не е успял, защото след време чул за тях, но не и да имат дете. 

Пламен Димитров няколко пъти търсил съдействие от властите, но те не се отнесли с нужното разбиране и това го накарало да се обърне към журналисти. 

„Приемат я родилката в болница. Като мине всичко плащам 2000 или 3000 евро за раждането и бебето и майката си тръгват. След 7 дни майката отива в общината за акта за раждане. След това детето се дава. В Гърция идват бременни и знаят за какво са дошли. В момента в два апартамента има по 4-5 бременни жени и чакат да се случи”, разказа още Пламен. 

Два канала основно работят с бременни българки – в Солун и Атина. Тарторите на каналите не се разбират и работят отделно. 

В разследването се лансира и тезата, че децата се взимат основно от гръцки семейства, които не могат да имат наследници. Но също така деца се отглеждат и за органи и се използват след време.