Планирате следващата си филмова вечер? Тогава помислете и за храната, която да я придружава. Гледането на филми е едно от най-развлекателните занимания от създаването на филмовото изкуство. То забавлява, обединява хората и създава вълнуващи емоции, които да ви накарат да се чувствате по-отпочинали. foodpanda, подбра различни храни, подходящи за основните филмови жанра.
Приключенски- Приключенските филми имат особен заряд и могат да ви накарат да потънете в сюжета на филма. Ядки и чипс са перфектно съчетание, тъй като консумацията им става механична- от пакетчето към устата и няма да ви разсея.
Екшън- Пуканки. Определено пуканките са най-предпочитани и вървят ръка за ръка с гледането на филм. Те са заредени с антиоксиданти, които могат да предотвратят сърдечни заболявания. Разбира се, ако не са удавени в сол и масло или олио. Все пак екшъните са филми, изпълнение с много действие и държащи ни в постоянно напрежение.
Комедия- Комедията е жанр, който ни забавлява и разсмива. Комедийните филми са тези, които развличат най-много и трябва да бъдат придружени от най-любимата храна, а именно пицата.
Драма- Този жанр е един от най-рядко предпочитаните. Въпреки това, ако вие сте почитател, наблегнете на шоколада, докато се наслаждавате на филма. Обикновено драмата действа потискащо и плачливо. Точно за това, хапвайте повече шоколад, който ще увеличи нивото на допамин в мозъка и ще ви помогне да се успокоите и да бъдете по-щастливи.
Исторически- Експертите съветват, докато гледаме исторически филм да наблягаме на плодовете и в частност на боровинките. Тази супер храна подобрява концентрацията и паметта за срок от пет часа. Независимо колко сложно заплетен е филмът, вие ще може да запомните всеки факт и година, за която се разказва.
Трилър- Когато гледате трилър, избягвайте да консумирате червени храни. Те действат подсъзнателно като засилват усещането за страх. Добър вариант е да наблегнете на ментови бонбони, кекс с мента и мохито. Ментата може да ви направи по-бдителни и да се насладите на всяка сцена и усещане, създадено от филма. Тя има и последващо успокоително действие, което ще ви помогне да заспите по-лесно.
Научно- популярен- Ако сте решили да сготвите храна у дома и да гледате научно-популярен филм, то рибата е чудесен избор. Тя е богата на омега-3 мастни киселини, които са свързани с когнитивните ползи и подобряването на паметта. С консумацията на риба, вие ще си спомняте какво виждате на екрана по-дълго време и ще запомните интересните факти от научно-популярния филм.
Романтичен- Тези филми са леки и подходящи за лежерна вечер, придружена с вкусна храна. Голяма салата и морски деликатеси ще допълнят удоволствието от филмовата вечер, особено ако тя е споделена с любим човек.