Според астролозите, зодията на човек до голяма степен оформя неговата личност. Това означава, че вашият зодиакален знак може да ви подскаже кой е най-добрият начин за облекчаване на стреса.

Ние всички водим стресиращ начин на живот, жонглирайки с работа, деца, взаимоотношения, различни грижи и отговорности.

Когато напрежението ви стане твърде много, вие трябва да намирате начини да се освобождавате от него. Ако се чудите кой е най-добрият вариант за вас – то вижте какво казва астрологията по темата:

1. Овен

Ако това е вашият знак, вие сте свикнали да се пренатоварвате с ангажименти всеки ден. Това което ви трябва от време на време, за да се отпуснете е, да прекарате един ден без да правите абсолютно нищо. Гледайте любимите си телевизионни предавания, четете списания и си лежете.

2. Телец

Хората от този зодиакален знак са склонни да се фиксират твърде много върху нещата и не могат да се справят с провалите си. По този начин те натоварват доста психиката си и стават нервни и напрегнати като поведение. Тези хора трябва да се научат да гледат на нещата по-отгоре, да разберат, че нищо не е на живот и смърт и че в бъдеще ще имат много нови възможности.

3. Близнаци

Близнаците са склонни да изключват ума си, когато стресът стане непосилен за плещите им, но забравят да обръщат внимание на тялото си. За тях най-добре е да се разтоварват чрез активен спорт от всякакъв тип.

4. Рак

Тези хора са склонни да таят чувствата и емоциите си, а това е пагубно. Те могат да залитнат към бутилката, когато стресът им стане в повече. Затова те трябва да се научат да медитират, за да държат нещата под контрол. Раците могат да се отърсят от напрежението и като помагат на другите с вид доброволческа работа.

5. Лъв

Лъвовете са склонни да се борят за власт непрекъснато, в желанието си да запазят контрола над собствената си съдба. В същото време това може да бъде доста стресиращо за тях. Когато напрежението започне да ги смазва, те трябва да си подарят почивка в някоя спа дестинация, където да могат да преосмислят целите и поведението си.

6. Дева

Девите са склонни да анализират много в желанието си да бъдат перфектни. Както можете да се досетите, това носи много стрес в живота им. В крайна сметка те трябва да се примирят, че не могат да постигнат съвършенство във всяка област на живота. Девите могат да се освободят от стреса чрез творчество – да пишат, да рисуват, да правят музика и т. н.

7. Везни

Ако това е вашият знак, източникът на стрес в живота ви, вероятно ще идва от конфронтациите и несправедливостта около вас. Вие можете да свалите напрежението от плещите си, ако се научите да разнищвате проблемите си, докато те все още са малки. Говорете за нещата, които ви притесняват и тормозят, а не ги трупайте в душата си.

8. Скорпион

Скорпионите са много чувствителни, а в същото време ценят неприкосновеността на личния си живот. За тях най-стресиращо е да се опитват да живеят според очакванията на най-взискателните хора в живота си. Ако искат да облекчат стреса си, те трябва да поставят ясна граница пред хората от близкия си кръг, за да не бъдат притискани до стената.

9. Стрелец

Ако това е вашият знак, най-вероятно вие обичате да сте в постоянно движение. За вас бездействието е най-стресиращо. Затова когато ви дойде твърде много – разходете се за известно време на открито, за да потърсите връзка с природата.

10. Козирог

Козирозите често имат твърде високи очаквания към себе си и са доста критични, което пък може да бъде наистина стресиращо. За тях най-доброто облекчение на стреса може да дойде от практикуването на любимите им хобита и на различни приятни занимания.

11. Водолей

Хората от този знак са приключенски натури, които обичат да водят активен социален живот. Именно обграждането с твърде много хора и интензивното общуване понякога носи стрес на Водолеите. Ако те искат да намалят този стрес, ще трябва да ограничат и светските си ангажименти. Те трябва да се опитат да живеят по-лежерно и семпло, без да прекаляват с партитата, събиранията и купоните.

12. Риби

Ако сте Риби, най-вероятно сте склонни да не обсъждате личния си живот. Вие ще се опитвате да запазите в тайна всичките си проблеми, което е доста стресиращо. За да можете да се отпуснете, ще трябва да се доверите на хората от близкото си обкръжение и да си намерите душеприказчик, пред когото от време на време да изливате душата си.