Много студено ще остане времето и утре в цялата страна. Минимални температури в повечето места ще са между минус 15° и минус 10°, в югоизточните райони и по Черноморието минус 8° – минус 3°, максимални между минус 6° и минус 1°. На места в Североизточна България ще превали слаб сняг, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

През следващото денонощие облачността над страната ще е променлива, по-значителна през нощта. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони – до умерен северозападен вятър, който след обяд ще отслабва.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. По северното крайбрежие до обяд ще има ниска облачност, но с появата на слаб северозападен вятър ще намалее. Максималните температури ще са от минус 1° до 3°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде около 1-2 бала.

Над планините ще има променлива облачност. На места в Стара планина ще превали слаб сняг. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Ще застудее. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 7°, на 2000 метра – около минус 15°.

До минус 20 градуса през уикенда

През почивните дни ще бъде почти тихо и студено. На много места в Северна и високите котловинни полета на Западна България отново минималните температури ще са ниски, около минус 15°, в отделни райони до минус 20°. Дневните също ще остават отрицателни, най-ниски ще са по поречието на Дунав, където ще има ниска облачност или мъгла; в останалите райони ще има и слънчеви часове. В понеделник облачността ще се увеличи. Към вечерта и през нощта срещу вторник на места е възможно да превали слаб сняг. Ще се появи вятър от запад-северозапад, в Северна България ще е до умерен. Температурите ще започнат да се повишават.