Честният ми отговор е, че въобще не ме интересува. Това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов в коментар за готвения вот на недоверие в сферата на здравеопазването, предаде репортер на БГНЕС.

„Моят проблем във връзка с това, което се развива в последните дни с т.нар. проблем с ваксините, защото такъв няма, е, че всъщност политически и икономически кръгове търсят политически ходове за вот на недоверие, спекулирайки с майчинския инстинкт, което е долно и нечовешко”, категоричен бе Москов. Той призна, че в тази степен „го вълнува вота на недоверие, иначе - не”.

„Аз съм част от преговорната група на РБ по изготвяне на анекс към споразумение или допълнителна декларация за ясна законодателна и политическа програма на коалицията и мнозинството в предстоящия сезон. Така, че не е нужно да подписвам каквото и да било”, каза Москов във връзка с това дали е подписал декларацията към анекса за коалиционното споразумение с ГЕРБ. Той поясни, че отива, за да преговаря, за да може този документ да бъде финализиран.

Относно това дали МЗ разполага със сертификат за 4-валентната ваксина, внесена от Турция, за това какво съдържа тя, преди използването и върху децата у нас, той поясни, че всяка една ваксина, която идва в България има приемно-предавателен протокол от комисия на Дирекция „Обществено здраве”, независимо срещу какво е - туберкулоза, тетанус и т.н. Все пак не се е наложило съдържанието на ваксината да бъде изследвано у нас.