Саймън Уотсън е на 41 години и живее в английско предградие. Започнал да се занимава с донорство на сперма преди повече от 16 години, разкава Dailymail. Преди това продавал парфюми в семейната фирма на родителите си.

В момента търгува основно във "Фейсбук" и през страницата си в интернет, където предлага спермата си срещу 50 паунда за доза. Твърди, че от неговия генетичен материал до момента има заченати най-малко 800 бебета, а потомството му се увеличава поне с едно новородено на седмица.

„Смятам, че вече имам 800 и повече деца. В рамките на следващите четири години смятам да стигна 1000, а защо не и повече.“, признава мъжът.

Въпреки огромното си потомство, Саймън отглежда в дома си само три деца, заченати по естествен начин. Има двама сина и дъщеря. Според него, нито един от тях няма против, че имат няколко стотин братя и сестри.

„Семейството ми и приятелите ми знаят с какво се занимавам и нямат нищо против. Никога не съм го пазил в тайна. Съучениците на децата дори го смятат за забавно. „

Засега е имал проблеми заради естеството на работата си само веднъж – преди три години бившата му приятелка го напуснала, защото не можала да свикне с идеята, че той дарява сперма.

На въпрос какво мисли за работата си, Саймън обяснява, до момента почти всички жени, на които е продал генетичен материал зачева от първия път. В автобиографията си има дори няколко двойки близнаци. Обяснението му е просто – дарява единствено прясна, незамразена сперма, която според него е много по-качествена. Твърди, че славата му вече се носи, заради огромният успех и популярността във Фейсбук.

„Имам деца във всички краища на света и всички тези родители са безкрайно благодарни“, завършва историята си Саймън.

Макар, да има идея да направи рекорд, най-вероятно Законът няма да му позволи. Според изискванията, за да бъде донор на сперма, всеки мъж трябва да спазва определени критерии, които да гарантират качеството на биологичния материал. Донор може да стане всеки на възраст между 18 и 41 години, който преди това трябва да премине редица медицински изследвания.