Ченге под прикритие разби банда за дрога и оръжие. Тя действала в София, Пловдив и Хасково. 
Оръжието е българско, вероятно крадено. Иззети са 5 пистолета и 3 пушки. Заловени са 11 души, съобщи директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.  Бандата е действала от началото на 2014 г. Изнаслява е оръжия към Турция, като сред заловените бандити има и турчин. Ролята му била да изнася оръжията към родината си.
Общо 8 души са с повдигнати обвинения, очаква се съдът да иска ареста им утре. За да се разкрие бандата са използвани СРС-та, ключова роля е имал и антимафиотът под прикритие. Той е бил внедрен в групировката.
Агентите разбили гараж на бандата, пригоден в работилница за изработване на детайли за  оръжия. Там са открити 4 пистолета, един от които преработен, а друг – на части, револвер, четири пушки, 7 пълнителя, заготовка за заглушител, 4 кутии с различен по вид боеприпаси – 16 патрона за автомат „Калашников“ и 9 18-милимитрови патрона. Иззети са още 2 кутии с барут, огнеопорен шнур, запалка за граната, 4 капсул детонатора, 11 цеви, 3 пълнителя за автоматично оръжие тип „Узи“. В кола пък спецполицаите открили цеви, спусъци и пружини за пистолети. В друг автомобил, с чужда регистрация, намерили два пистолета „Астра” с празни пълнители. При обиск у единия от задържаните в гр. Свиленград са иззети 3 таблетки амфетамини и 6 бойни патрона.
Междувременно агентите на ГДБОП ударили и варненска банда за дрога, лихварство и рекет. Задържани са 18 души, днес ще се иска ареста на 7 от тях. След тях има такива с предишни присъди за дрога. Бандата давала и заеми срещу непосилни лихви. За залог приемали имоти. При забавяне на лихвата следвало "респектиране и напомняне", поясни прокурор Андрей Андреев от спецпрокуратурата. Освен длъжници, бандата биела и срещу поръчка.
Обвинения са повдигнати на Даниел Панев, ръководител на групата, Дамян Дамянов, Веселин Владимиров, Стелан Пеев, Миладин Христов, Нурсел Реджеб, Николай Николов и Пламен Василев.
Групата е действала от януари 2014 г. основно  в разпространяването на маихуана и амфетамини, така и с  с изнудване, често придружено с насилие. Отнасяли го и дилъри, които се пишели шанаджии. Бандата е действала ан територията на Девня и Провадия.
Участниците в групата са действали при строго разпределение на функциите. За снабдяването с наркотици на едро отговарял Веселин Владимиров. Той се срещал единствено пред ръководителя Даниел Панев и се отчитал пред него. Дамян Дамянов събирал поръчките за рекет и се занимавал с лихварство, Нурсел Реджеб пък бил силовакът, който организирал членове на групата за наказателни акции срещу набелязаните жертви.