След признанието, че е носител на вируса ХИВ, скандалният актьор Чарли Шийн направи още едно неочаквано разкритие за здравословното си състояние. В предаването „Шоуто на д-р Оз” той сподели, че има и психически проблем.Това е втората поява на звездата от „Двама мъже и половина” и „Смотаняци” в шоуто, след като миналата седмица пак там той разкри, че вече не си пие лекарствата, с които потиска вируса, и се е подложил на алтернативно лечение в Мексико.

Тази седмица Шийн разкри, че му е поставена диагноза „биполярно разстройство”. „Диагнозата ми е била поставяна от достатъчен брой хора, че да се замисля, че трябва да й обърна внимание. Маниакалното поведение обикновено е най-големия проблем при отклонения със злоупотреба с вещества и алкохол. Когато не го правя, това всъщност не се случва”, каза той.

Биполярното разстройство, известно още като маниакална депресия, е състояние, при което човек редува периоди на вманиаченост с депресия. В маниакалните моменти той показва, че е твърде щастлив, приповдигнат, раздразнителен и импулсивен. В обратния случай той чувства тъга и дълбока безнадеждност, загуба на интерес към всичко и склонност към самоубийство.

На въпрос дали смята да взема лекарства, с които да подпомогне лечението на симптомите, познатият като Чичо Чарли актьор отговори: „А какво друго могат да „поправят”? Със сигурност ще помисля дали да вземам медикаменти”.

По отношение на смяната настроенията Шийн обясни, че винаги е смятал, че това е част от живота и е гледал философски на нещата. „Това винаги ми е изглеждало нормално. По-честен не мога да бъда. Тъкмо го приех като част от грима си. Не го разглеждам като мания, гледам на него като на... интересна вселена.

През 2011 година Шийн отново беше питан дали има биполярно разстройство. „Аз съм би-победител”, отговори той иронично. По-късно беше забелязан да носи шапка, на която пише „Не съм биполярен”.