Иван Евстатиев сам се направи почетен гражданин на Стрелча. Извика си 7 души и сам си даде наградата.

Това заявиха пред Нова телевизия жители на Стрелча, които допълниха, че прекрасно помнят "достойните" деяния на бившия градоначалник на Пазарджик и БСП активист.

"Янаки Стоилов, който преди нас говори в ефира на Нова телевизия, е изпратен, за да брани Иван Евстатиев. Ние не искаме нищо друго, не искаме да влияем на съда. Но искаме честно правосъдие и такива като Янаки Стоилов да не влияят на съда", заяви гражданин на Стрелча.

"Познаваме се отдавна, още като студенти. Той е много импулсивен, силен авторитарен човек, който обича да влияе. Вероятно това е обяснимо и за поведението му по този случай", коментира Янаки Стоилов по-рано в ефира на Нова телевизия. Той добави, че не бивало да се съди за един политик по "креватните" му изяви.

Стоилов призна, че на последните избори кандидатурата на Евстатиев за кмет е била наложена от централата на партията, докато местните искали друга. Според него обаче Евстатиев се представил добре и БСП имала най-много гласове в Стрелча, въпреки че Евстатиев не станал кмет.

Стоилов подчерта и, че БСП е оттеглила политическото си доверие от Евстатиев и е поискала справедлив съд.