Зоните за кратковременно платено паркиране в Русе от утре, 20 януари, ще работят. Както вече съобщихме, през последните два дни те не функционираха и такси не бяха събирани, като се насочиха усилия за качественото почистване на паркингите.
Служителите на КООРС продължават да правят проверки за неизчистени тротоари пред магазини и офиси. За констатирани нередности се издават предупредителни протоколи. 
Умоляват се управителите на етажните собствености да създадат организация за премахването на ледените висулки от покриви на жилищни кооперации и прилежащи търговски обекти, които създават реална опасност за пешеходците. Над 200 са вече сигналите за изпочупени клони или паднали дървета. Работи се приоритетно по тяхното премахване, като първо се отстраняват най-опасните клони и дървета. 
Към настоящия момент няма населени места без ток и без вода, а основните пътни артерии на територията на град Русе са проходими при зимни условия. 
Нормализиран е и учебният процес в цялата община. Единствено, и утре, 20 януари, няма да работи  детската градина в село Бъзън, по искане на кмета г-жа Василена Цанкова. Директорите на училища и детски градини в община Русе следва да създадат необходимата организация на учебните заведения на нормално и безопасно придвижване на учениците.
Тъй като прогнозата за следващите 10 дни е за отрицателни температури, гражданите и водачите на автомобили трябва да са изключително внимателни, предвид очакваното обледяване, предупреди Спасимир Димитров – директор дирекция „Обществен ред и сигурност“. 
От утре, 20 януари, ще бъде отворен за движение пътят Мартен - Николово, а от четвъртък, 21 януари, и Николово – Червена вода.