Срещащите се все още съветски Лади на нашия пазар на употребявани автомобили в повечето случаи се обявяват като „Кола за ценители” и разчитат на носталгията по времената от 70-те години на миналия век. Значителна част от тях не са с обявена цена, а „по договаряне”. Очаквано повечето собственици искат от 400 до 700 лева за своите съветски автомобили, но има и такива, които слагат невероятни цени, най-високата от които в популярен сайт за коли втора ръка е 8 000 лева.

Последните мохикани на завода в Толиати най-често са произведени в периода 1977-1980 година, но има и такива от 90-те години на миналия век. В много са направени подобрения, като например слагането на газова уредба. Изминатите им километри с голяма доза съмнение се посочват от 30 до 90 000 в повечето случаи.

Собственик на автокъща каза, че рядко стават сделки с такива автомобили, а и собствениците не дават евтините коли на автокъщите, а предпочитат да ги продават в интернет. А що се отнася до купувачите, в повечето случаи са хора от селата, където ладичката ще върши работа като товарен автомобил.