Окръжната прокуратура във Варна постигна присъда от 10 години лишаване от свобода за баща, изнасилил и блудствал с детето си.

Атанас Атанасов от Варна е изнасилил и блудствал с родната си осемгодишна дъщеря. 51-годишният сексуален насилник бе изправен пред Окръжния съд в града, където днес поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратеното съдебно следствие.

Състав на Варненския окръжен съд го призна за виновен в извършените от него престъпления и му наложи присъда от 10 години лишаване от свобода, които ще изтърпи при първоначално строг режим. Съдът уважи и двата граждански иска за причинените щети в размер общо на 50 000 лева.

На 31 май 2015 год. Атанасов се обадил на бившата си жена и поискал да вземе осемгодишната им дъщеря. След това завел детето в дома си и го изнасилил, след което извършил и блудствени действия. Преди да предаде момиченцето на майка му, Атанасов я заплашил да не казва какво се е случило. Детето обаче разказало за действията на баща си и майката подала сигнал в полицията.

Присъдата подлежи за обжалване и протест в Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок.