Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не очаква разпадане на подкрепата между БСП и ДПС въпреки скандалите от тази сутрин между коалиционните партньори.

Това заяви самият той в кулоарите на парламента. Борисов коментира разнобоя между управляващите относно темата дали предизборната агитация трябва да се води на чужд език. Според него обаче БСП и ДПС са здрава коалиция, сплотена от интереси. Не вярвам такова нещо да ги разклати, подчерта той. Ядосани са в момента ДПС на социалистите.

Когато хората се целуват, има моменти, когато се карат, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Той определи изказването на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов като провокация: „Аз турски не разбирам, за съжаление, и не можах да разбера много какво говорят, но винаги сме имали много ясна политика по тази тема. Всеки човек, колкото повече езици знае, толкова по-добре, но да се говори в една предизборна кампания на български език", заяви Борисов.

По думите му вероятно в изказването на Лютви Местан е имало доза истина, „но в следващите изказвания видях опит за голяма провокация", уточни той.

„Вижда се, че БСП са се разсипали като партия. Виждате как уплашено гледат. Нали го виждате господин Миков как слушаше какво му говорят пред него на трибуната и сега господин Стоилов се опитва да излезе от ситуацията, в която беше поставена БСП, но трудно това ще стане.

Единственият изход са предсрочни избори, това е единственият изход за страната. Те са много здрава коалиция като интереси, така че не вярвам подобно нещо да ги разклати. Просто са ядосани в момента ДПС на социалистите. Нали знаете, че когато хората се целуват, има моменти и се ядосват един на друг", каза още Бойко Борисов.