През нощта валежите навсякъде ще спрат, облачността от запад ще се разкъсва и намалява.

Утре над страната ще бъде предимно слънчево, като до обяд над Източна България все още ще има повече облаци. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°. Минималните - предимно между минус 10° и минус 5°.

Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, цитиран от "Фокус".

Над Черноморието преди обяд ще има значителна облачност, която ще намалее и след обяд ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, временно до силен северозападен вятър.

Максималните температури там ще са между минус 1° и 2°. Температурата на морската вода е 7°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, преди обяд с повече облаци над масивите от Източна България. Ще духа умерен, по най-високите върхове на Рила и Пирин, силен северен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра  ще бъде около минус 5°, на 2000 метра – около минус 11°.

В сряда сутринта ще е ясно, тихо и доста студено. Минималните температури на места ще достигат минус 15° - минус 20°.

През деня облачността ще се увеличи, без валежи. Дневните температури ще са от минус 10-12° в западната част от Дунавската равнина, до 2-3° в югоизточните райони. В четвъртък и петък ще има променлива, често значителна облачност. Малка вероятност за слаби валежи има в крайните южни райони. Вятърът ще е слаб, предимно от северозапад. Температурите ще са малко по-високи.