Холивудският актьор Леонардо ди Каприо намекна, че според него е трябвало да получи „Оскар“ за някой от предишните си филми, пише британският в. „Индипендънт“.
Тази година той отново ще се състезава в категорията „Най-добър актьор“ за представянето си в лентата „Завръщането“. До сега той е бил номиниран шест пъти, без да получи заветната статуетка.
На въпрос дали очаква истерията около номинацията му да го отдалечи от победата, Леонардо отговори, че и преди е бил в ситуация, в която е очаквал да спечели.
„Истината е, че съм бил в ситуации и преди, когато съм мислил, че филми или представяния, било то мои или чужди, трябва да получат или повече номинации, или харесвания от публиката, или критиците е трябвало да ги уважат повече“, каза звездата. Той обаче добави, че това са все неща, които са извън неговия контрол.
Тази година Леонардо се бори за приза с ролята си на трапера Хю Глас, който се бори за оцеляване в пустошта, след като е изоставен от другарите си.
„Да седя и да гледам колко много номинации получи този филм, не само че ме кара да се чувствам добре, но и имам чувството, че хората имат желание да гледат различен вид филми“, каза още актьорът.