Всеки човек има специфичен начин да се справя с гнева, стреса и провокацията. Начинът, по който всеки от нас реагира по време на спор или конфликт, зависи до голяма степен от възпитанието и характера, но и от зодиакалния знак.

Всяка от 12-те зодии си има своя емоционална природа, повлияна от звездите.

Ако вярвате в астрологията, прочетете как спорят различните зодии:

Овен

Когато попадне в конфликт, Овенът иска незабавно обяснение и бързо разрешаване на проблема. Тези хора обикновено хвърлят цялата вина върху своя опонент, дори те да са по-виновни. След като се успокоят обаче, те могат щедро да си признаят, че и те са сгрешили в някакъв момент.

Телец

Телците се надяват всичко да се реши от само себе си. Те не обичат да атакуват твърде агресивно и като цяло избухват рядко, но истината е, че могат да бъдат взривоопасни, ако се разгневят истински! Освен това те много трудно и бавно се успокояват след като нещо ги е вбесило. Ако ги разстроите много, може да са готови да говорят с вас едва след 2-3 дни, а през това време да ви се цупят. 

Близнаци

По време на спор Близнаците гледат да избягат или да се скатаят някъде. Те не обичат да се карат с другите, но ако все пак успеете да ги ангажирате в даден конфликт, пазете се и бъдете готови за последствията! Близнаците бързо ще ви поставят на мястото ви и скандалът ще завърши по такъв начин, че ще ви се иска никога да не сте го започвали! Тоест, в тяхна полза.

Рак

Ракът не се нуждае от думи, за да усети кога нещо не е наред. Той го чувства интуитивно. Хората от тази зодия предпочитат да решават споровете и проблемите си по един мек начин – с лек тон и диалог. Ако обаче успеете да ги включите в даден спор, можете да бъдете сигурни, че те ще ви внушат своята мощ и ще ви вменят чувство за вина!

Лъв

Този зодиакален знак винаги искрено се обижда, когато някой се опитва да спори с него. Лъвовете започват конфликт сдържано и отнесено, но ако ги вбесите, те ще станат много крайни. Бъдете готови да чуете обидите им и обвиненията им!

Дева

Те са много чувствителни и обикновено не приемат каквато и да е критика. Девите приемат критиките за унижение и отвръщат на удара с множество критики! Ако имате конфликт с Дева, има само един начин да го разрешите – без ескалация. Първо трябва да убедите Девата, че имате най-добри намерения към нея и че я цените много и едва след това можете да споделите това, което ви разстройва в нейното поведение.

Везни

Хората, родени под този зодиакален знак, не обичат конфликтите! Обикновено те решават споровете си с компромиси, показвайки разбиране към своя опонент. Ако обаче видят или усетят злонамереност от другата страна, те се обиждат много и са склонни да започнат да проявяват пасивна агресия.

Скорпион

Скорпионите не се плашат от кризисни ситуации и конфликти, защото имат нужда от драма в живота си. Те често дори провокират драми умишлено. Обикновено те умеят да се аргументират доста добре в спор и да защитят позицията си. Често те са много жлъчни по време на скандал и не се спират преди да видят, че са причинили болка на своя опонент. Те са майстори на манипулативното поведение, така че внимавайте!

Стрелец

Когато Стрелецът е ядосан, около вас ще се разрази истинска буря! Тези хора избухват на момента и то много ожесточено, но пък бързо им минава. Те не са злопаметни и малко време след бурен конфликт се държат така, сякаш нищо не се е случило. Но ако започнете да дълбаете в проблема отново, вашият Стрелец може бързо да пламне пак!

Козирог

Козирозите са повече наблюдатели, отколкото участници в конфликти. Ако обаче много ги ядосате, те може да излеят цялата ярост на света върху вас! Когато са бесни, може демонстративно да счупят нещо или да напуснат стаята с трясък. Те рядко крещят, но когато го направят, целият квартал разбира.

Водолей

Това са най-готините хора в ситуация на конфликт. Можете да крещите по тях и да ги обиждате, а те ще се държат така, сякаш вече са ви победили в спора. Те ще ви смачкат с думи, които едва ли очаквате да чуете от тях. Водолеят често реагира изненадващо в спор. Запомнете това!

Риби

Рибите са чувствителни и лесно раними и не обичат конфликтите, защото те им въздействат дълбоко и нарушават общия им баланс. Обикновено реакцията им в спор е смесица от разочарование и чувство на неудовлетвореност. Те са склонни да забравят всичко лошо и да простят, стига да чуят поне една добра дума.