Родилка от румънско погранично селище е транспортирана тази нощ по спешност в Силистренската болница заради тежката зимна обстановка в северната ни съседка. 20-годишната жителка на румънското село Зориле е родила в Силистра, тъй като не е имало възможност да бъде откарана в Констанца.

Спасителната операция била осъществена успешно с обединените усилия на полицейските служби на двете страни, съобщи БНР.

Снощи около 22 часа с директора на ОДМВР-Силистра старши комисар Кристиян Петров се свързал полицейското аташе на Румъния, искайки съдействие за оказване на спешна помощ на жената. Спасителната операция била организирана с румънска верижна техника и подпомогната логистично от българска страна.

В спешен порядък бил осигурен коридор за преминаването на родилката през Граничния контролно-пропускателен пункт, откъдето с полицейски конвой на ОДМВР тя била транспортирана до МБАЛ-Силистра. От своя страна директорът на болницата д-р Даниела Костадинова създала нужната организация за осигуряване на медицински екип, който да поеме жената. Така около 24 часа спасителната операция приключила с успешен край с раждането на момченце.