Тареена Шакил/26/ , майка на пеленаче, си резервира едноседмична почивка в Турция. Но след четири дни тя изненадващо пресича сирийската граница с дете на ръце. Младата жена обаче категорично отказва да е била член на "Ислямска държава" и избухва в сълзи всеки път, когато говори за джихадистите, пише "Дейли Мейл".През януари 2015 Шакил пресича турската граница и моли полицията за помощ. Тя им разказа за своите перипетии, докато се опитва да избяга от завзетия от ИДИЛ град Ракка. Като британска гражданка е изпратена до Лондон, но е арестувана още на летище "Хитроу". И е изправена пред съда в Бристол. 

Видео показва облечената в ниджаб млада жена обясняваща,че се е озовала в Сирия, след като започнала емоционална връзка с мъж, с когото се запознала при пристигането си на почивката в Турция. 
"Разберете ме, никога и не съм искала да живея в Сирия. Но на почивката в Турция се запознах на плажа с един млад мъж.Харесах го и мисля,че и той мен. Започнахме нещо като връзка. И той ми каза ,че почивката ми ще свърши скоро и не би било зле да отида и да се запозная с неговите роднини", разказва Тареена.. 

Тя се съгласила да отиде и се запознае със "семейството му". Само дето нещата се променили още първите минути. "Казах му,че мястото не ми харесва и исках да си тръгна", разказва жената. "Не, няма как това да стане. Ти вероятно ще алармираш полицията и ще създадеш много проблеми на това място и на тези хора", казал и младият турчин. Той и обяснил, че само да пресекат едно поле с царевица и са в Сирия- при неговите "роднини". 

Те обаче се оказали бойци на ДАЕШ- ходели въоръжени от глава до пети и я гледали с кръвясали очи. 
Тя стояла една седмица.После чула разговора на мъжа, в който била влюбена, с друг ,че Турция е само на километър разстояние. "Другият" бил таксиметров шофьор. Тя го издебнала насаме и попитала:"Защо говорехте за Турция?". "Ми защото е само на километър от тук, заради това.От там се взимат най-новите членове на движението", казал бакшишът.

Тогава Шакил му хвърлила 9000 сирийски долара, взела дрехите и памперсите на детето и го помолила да я закара извън базата на ДАЕШ. "После тръгнах да бягам- бягах, бягах. Все пак това е само километър", разказала жената пред британски съд.Като стигнала до Турция приплакала на граничните полицаи да я спасят. 

Пред британския съд обаче бяха представени снимки, на които същата добра майка позира с автомати АК-47 , нейното 14-месечно бебенце е облечено с униформата на джихадист, а под снимките има надписи ,че тя иска да стане камикадзе. Жената пращала и есемеси до своя британски съпруг ,че вече била научила бебенцето им да казва "Аллах Акбар".