Председателят на Общинския съвет проф.Христо Белоев и зам.-кметът по комунални дейности г-жа Наталия Кръстева присъстваха снощи на тържеството на руската общност в Русе, по повод отбелязването на руската Нова година.

 Проф. Белоев и г-жа Кръстева подариха красиви букети на аташето в консулството г-жа Марина Сергунина, която представляваше генералния консул на Русия в Русе г-жа Татяна Грушко.

„Приемете най-сърдечните ми поздрави по случай отбелязването на Руската Нова година. Убеден съм, че изградените през годините контакти между двете институции, ще продължат да утвърждават традиционно добрите взаимоотношения между България и Русия!“, се казва в поздравителния адрес от името на кмета г-н Пламен Стоилов.

Г-жа Кръстева пожела на присъстващите здраве и нови успехи, които да съпътстват начинанията им и да им помагат за осъществяване на нови цели и мечти. Проф. Белоев също поздрави руската общност и гостите на тържеството като пожела новата година да е по-успешна от старата. Областният управител г-н Стефко Бурджиев изпрати поздравителен адрес до присъстващите.

Символичният домакин и водещ на вечерта – председателят на Руския клуб в Русе г-жа Маша Станчева благодари на талантите от Общинския детски център за култура и изкуство, които всяка година допринасят за празничното настроение. Всички малчугани получиха подаръци, а присъединилите се Дядо Мраз и Снежанка раздадоха късмети за новата година. Празничната програма продължи с много песни и танци, както и с модно ревю на известна русенска фирма.