Линейка на Спешния център в Полски Тръмбеш закъса в преспите край с.Петко Каравелово около 7.30 ч. в неделя, съобщиха от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението във Велико Търново. Специалният автомобил с лекар и шофьор, ходил на адрес, за да окаже помощ на жена с инфаркт в селото. На връщане към общинския център обаче забуксувал по заснеженото шосе и се наложило техника на спасителите да издърпа линейката.

Общо 22 произшествия са обработили пожарникарите от 16 януари до 10 ч. в неделя. 14 от тях са за паднали дървета, натежали от обилния сняг. От преспите са евакуирани 7 души. Свищовските огнеборци са измъкнали 5-тима от закъсал автомобил между селата Козловец и Царевец, а колегите им от Полски Тръмбеш са спасили двама от затрупана кола в с.Павел

Станали са 4 пожара. Екипите са реагирали и на повиквания за техническа помощ. Освен линейката, те са вадили и кола, пропаднала в дупка по пътя за село Вардим. Жертви и пострадали няма, уточниха от РД ПБЗН - Велико Търново.

В момента заради снегонавявания са затворени пътища Свищов - с. Совата и Свищов - с.Козловец, както и шосето между Бяла Черква и с. Росица, в община Павликени.