Курортът Юндола край Велинград от 19 часа снощи е без ток заради валежите от сняг, съобщи кметът Мехмед Местан. Снежната покривка е около 40 см, сняг продължава да вали и в момента. Главните пътища до и от курорта са проходими. В три квартала на Пещера няма ток от 02 часа сутринта. Там този проблем води и до друг, който е по-сериозен, а именно, че заради това двете бензиностанции в града не работят и снегорините не могат да заредят гориво, за да продължат с почистването на пътната мрежа. В момента се търси агрегат, който да захрани колонките.

Принудително е спряно електрозахранването и в курорта "Свети Константин" заради скъсани жици. Пътят до летовището е проходим. 

Жителите на пловдивското село Голям чардак също са без ток и то от часове

400 екипа на ЧЕЗ работят за възстановяване на електрозахранването в Западна България, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Обилните снегонавявания правят почти невъзможно достигането до повредените участъци. Има стотици счупени изолатори и скъсани проводници. На места снеговалежът не е спирал повече от 24 часа, а снежната покривка е над половин метър.
Обстановката е изключително динамична и броят на засегнатите от силния сняг клиенти се мени всяка минута.

Най-тежка е ситуацията в област Враца. Ръководителите по места са в комуникация с областните администрации и местната власт за обмен на информация и координиране на действията. В компанията има информация за всички засегнати райони.

В централна България - четири габровски села са без ток. Електричеството е преустановено в Зелено дърво, Стомонеци, Баевци, Малуша, курортен комплекс Узана, връх Шипка. Ток няма и в някои части на града - Болницата по белодробни болести и близките къщи край нея са без електричество. Ток нямат и хората по улиците "Тотю Иванов" и "Изток", кварталите Водици и Червена локва, както и Соколския манастир. 

61 населени места от област Велико Търново са без ток, съобщи областният управител проф. Пенчо Пенчев. Най-зле е положението в общините Елена и Златарица, където почти всички селища за без ток.