Поради усложнената зимна обстановка е преустановено движението на влаковете в 8 железопътни участъка на страната. Причините за прекъсването на влаковото движение са нанесени повреди по контактната мрежа, паднали дървета и скални маси върху железния път.

Железопътните участъци, в които е преустановено движението на влаковете, са: Пирдоп – Тъжа – в участъка има нанесени повреди по контактната мрежа; Тулово – Змейово – в участъка има нанесени повреди по контактната мрежа; Мост – Кърджали – в участъка има паднала скална маса върху железния път; Самоводене – Велико Търново – в участъка има паднал електрически далекопровод върху контактната мрежа; Благоевград – Симитли – в участъка има нанесени повреди по контактната мрежа; Каспичан – Мътница – в участъка има нанесени повреди по контактната мрежа; Бойчиновци – Монтана – в участъка има нанесени повреди по контактната мрежа; Гавраилово – Шивачево – в участъка има нанесени повреди по контактната мрежа.

Аварийни екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура” работят по разчистването на железния път и възстановяване на повредите в контактната мрежа в засегнатите участъци.

Движението на влаковете в цялата страна се осъществява в условията на тежки зимни условия като са възможни закъснения и престои за неопределено време в някои участъци. Поради динамичните промени в условията на усложнена метеорологична обстановка, клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат най-точна информация за актуалната обстановка за движение на влаковете от гишетата „Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари.