Лавина затвори проходът Петрохан. Тя е 100 метра широка. В момента се извършва почистването ѝ. Не минавайте от там, предупреждава "Стандарт".Проходът Петрохан е затворен и през него в момента е забранено преминаването на всички автомобили, съобщи областният управител на Монтана Ивайло Петров, цитиран от "Конкурент". Снежната покривка е 50 сантиметра. Забраната е въведена, за да бъде почистено шосето. Има и много паднали на пътя клони. Очаква се по-късно през деня проходът да бъде отворен. 

За десетки аврии на електроразпределителната мрежа, съобщи още областният управител. Села в почти всички общини са без ток заради скъсани жици от тежкитя и мокър сняг. Затворени за движение на товарни автомобили над 12 това са третокласните пътища в област Монтана, както и Е 79.

Над 17 000 души в Северозападна България са без ток и вода, а на моменти дори и без телефон. Причината е, че снегът се натрупва върху кабелите и ги къса.

Третокласната пътна мрежа в областта е частично затворена за почистване. Във Враца, която е осъмнала с 30 см сняг главните пътни артерии са вече почистени. Снегът продължава да вали.

Община Якимово е пред бедствено положение. Кметът Георги Георгиев обмисля да обяви крайната мярка заради неблагопритните метеорологични условия. Обилният снеговалеж, силният вятър, навяванията и преспите на практика са превърнали шосетата в общината в непроходими полета. Дори почистващата техника не може да се справи. Част от общината е без електричество, предава tribali.info.