Петкратният световен шампион в бойното самбо Марко Косев се отказва от България. Спортистът, който влезе в историята на този спорт и задмина легендата Фьодор Емелианенко, е обиден от отношението към него от страна на държавата и Министреството на спорта. Косев призна, че получава бюджет от 2000 лева за подготовка за година, а на него само месечните му разходи за това са над 3000 лева.

“Не бягам, просто се отказвам от България. Това е обида за мен. Отношението на самата държава, на Министерството на спорта към мен. Да ти дадат 2000 лева бюджет за една година, това е нещо срамно. На кой ще му стигнат 2000 лева да се подготви? Пари в България за спорт има само и единствено във футбола и това не е нормално. Не съм обиден само за мен, а за всички хора в България. На мен между 3000 и 5000 лева ми отиват на месец за подготовка“, сподели Косев в „Часът на Милен Цветков”.

„Не искам да си споделям плановете. Светът е голям. Където и да отида ще съм по-добре отколкото в България. Нямам понятие защо отношението към спортовете е такова. Може би се прави умишлено и се принуждават българските кадри да търсят развитие в чужбина”, допълни Косев.