"Естествено е, че ме пребиха заради работата ми. Явно хора са се засегнали от моите разследвания, защото става дума за много пари", заяви в "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия пребитият журналист от Поморие Стоян Тончев.
Той отказа да съобщи имената, чиито интереси е засегнал, с мотива, че му е омръзнало да ходи по съдилища.
„Конкретно обяснение нямам, но след като съм наясно в каква държава живеем, и виждаме какво се случва всеки ден, започва да ми се струва, че това е част от нормалните неща, които се случват в България и трябва все повече да свикваме с тях. Друг въпрос е, че това нещо не е нормално за едно демократичен общество”, каза той от болничното легло.
Тончев е категоричен, че жестокият побой е заради работата му. „Интересите на хора са засегнати, при това на много високо ниво”, убеден е журналистът. По думите му, става въпрос за досъдебни производства, за едни дела срещу него и за преписки до прокуратурата за ощетяване на община Поморие. Той обаче отказа да конкретизира кои са хората, които стоят зад атаката, и добави, че има институции, които трябва да направят това. Тончев е убеден, че нападението е поръчано от озлобен човек, който в момента е безпомощност, заради неговата журналистическа работа. „Никой вече няма да прави журналистическо разследване, след като ме види на какво приличам”, добавя той.