Маслото от крил редуцира съдържанието на мазнини в сърцето с 42% и спомага предотвратяването на сърдечно-съдови заболявания - показват данни, събрани и обобщени от китайската компания Tiens.

Маслото от крил е 48 пъти по-мощен антиоксидант от рибеното масло, 34 пъти по-мощен от Q10 и с 300 пъти по-мощен от витамини А и Е. Крилът е най-чистият източник в света на Омега-3 мастни киселини, екологично добиван и съхраняван.

Според Световната кардиологична асоциация над 80% от преждевременните смъртни случаи от сърдечно-съдови заболявания биха могли да се предотвратят чрез промени в хранителния режим, редовни физически упражнения и въздържане от тютюнопушене. Редовният прием на Омега-3 мастни киселини чувствително повишава общото физическо състояние на организма. Изследванията показват, че прием на риба два пъти седмично намалява смъртността от сърдечно-съдови заболявания с 36%.

В един перфектен свят би било възможно да си набавим всички необходими омега-3 масла, като ядем риба. Проучванията сочат обаче, че консумирането на риба е свързано с повишен риск от токсичност поради замърсяването на океаните и моретата с идустриални отрови и токсини, тежки метали и радиокативни вещества. Ето защо лекарите препоръчват приема на хранителни добавки.

Според статистика на Световната Здравна Организация сърдечно-съдовите заболявания са сериозен здравен проблем и са водеща причина за смъртността в целия свят. Над 17.6 милиона души в света умират всяка година в резултат на сърдечно-съдови заболявания. През следващите 15 години миокардния инфаркт ще запази водещо място сред първите 20 причини за смърт.

Ситуацията в България далеч не е по-различна. По данни на Националния Статистически Институт един от всеки трима българи умира от сърдечно-съдово заболяване, като най-засегнатата възрастова група са хората над 55 годишна възраст, представляващи 90% от случаите, като от тях 52% са жени, а 48% мъже. Статистиката също показва, че се наблюдава притеснителна тенденция на намаляване годините и че все по-млади хора са застрашени.

За TIENS

През 1997 г. китайската компания Tiens Group стартира на международния пазар и от тогава се е превръща в глобална компания с бизнес в множество сектори, включително биотехнологии, здравен мениджмънт, хотелиерски бизнес и туризъм, образование и обучение, интернет търговия, финансиране и инвестиции, недвижими имоти, като по този начин обединява производствен, търговски и финансов капитал.

На българския пазар TIENS навлиза през 2003г. с отриването на офиса на TIENS в България. А през 2015 г. изпраща българи в Ница на най-големия тим-билдинг в света белязал и рекорд на Гинес.

В научноизследователския център на TIENS работят местни и чуждестранни учени и експерти със забележителни постижения в биологичните науки, западната и китайската медицина, нутрициологията и свързани с тях области. Същевременно TIENS разработва нови продукти в сътрудничество с Китайската академия на науките, с университети и научноизследователски институти. Новите продукти са с уникални формули, използват се най-новите научни постижения и производствени технологии.

Международна организация, в която работят над 1000 души специализиран персонал и мениджъри в световен мащаб. Със своята дейност, разпростираща се в над 190 страни Tiens Group създава клонове в 110 страни и региони, в допълнение към формирането на стратегически партньорства с най-добрите предприятия в много страни.

Tiens Group получи Сертификат от Руската академия по космонавтика – „Най-добър продукт за грижа за здравето при космически полети“, присъден след продължително проучване от страна на Академията.