Платформата за видео обаждания, притежавана от базираната в Редмънд, щата Вашингтон, Microsoft завърши въвеждането на обновяване, което ще позволи на всички потребители да се възползват от предимствата на услугата за превод в реално време, пише CNET, цитиран от "Фокус". Ако сте абонат на Skype, то значи ще можете да завържете приятелства в различни държави по света без пречките на езикова бариера.
Skype отдавна е любимо средство за комуникация за хора от бизнес средите и за хора, които живеят разделени, но конкуренти като WhatsApp и Face Time се превърнаха в популярни алтернативи. Фукнцията за превод ще разграничи Skype от съперниците му, давайки възможност на потребителите да уговорят наемането на апартамент в Airbnb, чийто домакин е от Китай или да флиртуват със симпатични хора от Венецуела, например. Microsoft не гарантира обаче, че няма „да се загубите в превода“ при непохватни опити за ухажване на непознати.
Skype посочва, че броят на обажданията, които се провеждат всеки ден се е увеличил с 400 процента след предварителното представяне на услугата преди една година. В момента онлайн инструментът е в състояние да превежда седем езика гласово (мандарин, английски, френски, немски, италиански, португалски и испански) и над 50 езика при мигновени съобщения. Най-често използваният превод е от френски на английски език. Сигурни сме, че това не отразява готовността на хората, чиито родни езици са английски и френски да изучават чужди езици, коментира шеговито CNET. Skype работи върху включване на повече езици в услугата и отбелязва, че се надява да я направи по-лесно съвместима с други платформи.