Важни събития и промени към по-добро обещава могъщият Юпитер, който през 2016 година играе особена роля. Подробности за отделните зодии – в хороскопа на кариерата за 2016-а, пише Епицентър.бг.

ОВЕН
В областта на кариерата вашият знак е един от най-успешните в настоящата година. Перспективите на Овена изглеждат все по-радващи и единствената ви задача е да държите ситуацията под контрол.
Вие сте енергични, амбициозни и много сериозно настроени да работите за добрия си имидж.
Тайната на вашия успех е постоянният анализ на собствените постъпки, ясно поставените цели, които искате да постигнете в професионален план.
През май и юни ви се откриват нови перспективи, които ще ви позволят да градите дългосрочни планове – дори до края на това десетилетие. Лятото ще ви придаде допълнителна решителност. Не губете време, действайте! 


ТЕЛЕЦ 
Хороскопът на кариерата ви обещава, че в този план най-основните събития за вас ще се разиграят почти накрая на годината – през ноември и декември.
За да се придвижите напред, се налага да преоцените някое епизоди от вашето минало. А още по-добре – да погледнете бъдещето си от съвсем различна гледна точка, не такова, каквото сте си представяли по-рано.
За да се разделите с онова, което ви пречи, е необходима смелост и решителност, но пък това ще бъде съвършено необходимо и вярно решение.
Не се притеснявайте от големи сътресения – дори няма да ви се наложи да хлопнете вратата след себе си. 

БЛИЗНАЦИ 
През настоящата година най-важното за вас е да не губите темпо и да се движите напред. В службата най-благоприятното време ще настъпи през март, когато слънчевото затъмнение ще открие пред вас уникална възможност, от която не бива да се бавите да се възползвате. 
Тъкмо за това отдавна сте мечтали и сте си казвали, че сте готови да поемете нова роля. Въпреки това е възможно да имате чувството, че миналото ви дърпа назад и не ви пуска.
През май и юни се постарайте да разрешите тази дилема, а през юли ще усетите, че това вече ви се отдава.
Да се измъкнете от властта на миналото ще ви попречат и някакви лични причини. Опитайте се да покажете на околните, че далеч не всичко зависи от тях. 

РАК 
Хороскопът на кариерата за 2016 ви подсказва: ако сегашният ви начин на живот не оправдава вашите очаквания, значи е дошло време за промяна. 
Вашето придвижване нагоре по служебната стълба в голяма степен ще зависи от решение, което ще трябва да вземете през юни и септември. 
В общ план, в каквото и направление да се придвижите напред, второто полугодие ще се окаже за вас много по-продуктивно и ще ви донесе по-голямо удовлетворение, отколкото първите шест месеца. Възможно е решаващ фактор да се окаже това, че ней-сетне ще имате конкретна цел.
В крайна сметка, финалът на годината обащава да бъде много успешен. 

ЛЪВ 
Звездите ви обещават стабилно придвижване напред и нагоре през цялата година. Изключение могат да се окажат непредвидени обстоятелства, които ще ви връхлетят през февруари.
Имате достатъчно сили и ресурси, за да решите незабавно проблема, ако вашата прекомерна гордост не реши да напомни за себе си.
В този случай тя ще ви подтикне само към едно – в продължение на следващите няколко месеца внимавайте за своите решения и действия, докато не почевствате, че сте възстановили напълно жизнения си потенциал. 

ДЕВА 
Най-значителните промени в областта на кариерата при вас могат да станат през юни. С настъпването на първия летен месец с радост ще усетите, че околните най-сетне по достойнство оценяват вашите способности и постижения в работата.
Този душевен подем може да изиграе главна роля в преображението ,което ви чака през 2016 година. Ще получите реална възможност да развихрите на дело отдавна натрупания си потенциал и да реализирате възможностите си.
Звездите, и особено царственият Юпитер, ще бъде толкова благосклонен към вас, че това сериозно ще повдигне вашата самооценка. 


ВЕЗНИ 
Главният съвет, който ви дават звездите през тази година е: постарайте се да не разпилявате силите си по много направления и не се опитвайте да угодите на всички.
По-добре се съсредоточете върху собствените си желания и цели. Това ще ви позволи да придобиете повече при минимални загуби.
Що се отнася до кариерата ви, през лятото ще бъдете на гребена на вълната, която ви носи напред към успех и повишения в службата.
През юли е най-добрият момент да действате активно, но успехът ще ви съпътства до септември. Не се страхувайте да използвате предоставящият ви се шанс. 

СКОРПИОН 
Вашият войнствен покровител Марс навлезе в знака на Скорпиона в началото на януари и ще остане там цели седем месеца. Това означава, че вашите кариерни перспективи и успехи през 2016-а обещават стабилен ръст. Особено успешни ще са месеците април и юни.
През септември може да ви въодушеви някакво ново увлечение, доста далечно от рутинната ви работа.
Този тласък ще бъде толкова мощен, че ще бъде способен да ви повдигне към началото на съвсем нов трудов път.
И макар да е още рано да говорим за това, че сте готови да ске разделите с предишното си професионално обкръжение, това ново вдъхновение обещава да стане за вас една от главните теми през следващата 2017 година. 

СТРЕЛЕЦ
В областта на кариерата 2016 година има всички шансове да бъде за вас една от най-добрите. Още в самото й начало Юпитер, планетата на процъфтяването и успеха, уверено ще се настани на върха на вашата звездна карта и ще остане там до септември.
А с настъпването на есента, слънчевото затъмнение ще стане онази завеса, след която пред вас ще се открие път към грандиозни дела.
Имате рядката и ценна възможност без особени сътресения и сривове да постигнете следватощо стъпало на успеха. Не е изключено да навлезете в такъв период, в който ще се занивамате с две неща едновременно, но той няма да трае дълго. 

КОЗИРОГ
През настоящата година имато солидни шансове да достигнете поставените цели: Юпитер, повелителят на успеха, е решил да се приближи до най-върховия сектор от вашата звездна карта и от там да направлява събитията.
Още по-интересно ще се окаже мартенското съчетание на планетите, които ще ви подволят да надникнете в бъдещето от възможно най-широка перспектива. 
Ако в отношенията с околните ви хора не са ви безразлични въпросите на етиката, а в бизнеса се стремите не само да заработвате пари, то този момент може да стане повратен за главните ви стремежи. 


ВОДОЛЕЙ
Онзи, който няма пред себе си ясна цел, трудно ще се придвижи напред. Събитията, на които ви предстои да обърнете внимание, могат да се случат в кариерата ви през април и май. Всичко ще се разреши благополучно, но в работата същесдтвува риск отнонво да се активизира проблем, от който отдавна искате да се избавите и все не успявате. Случващото се ще ви наложи да се върнете назад, макар и за кратко, за да помогнете на онзи, който ще ви наследи на трудовия пост. Или обратното – вие няма да искате да напускате работното си място, и ако ви се отдаде такава възможност, предпочитате да останете там. Може да се създаде щекотлива ситуация – да ви направят много изгодно предложение и да се наложи известно време тайно да работите за конкуренцията, а чак през ноември да решите какво да правите. 

РИБИ 
През тази година ще ви се наложи да измислите как да изпълните поетите пред близките си задължения, без да измените на себе си.
Вашият хороскоп на кариерата за 2016-а се намира под мощното влияние на Сатурн, а това значи, че ще ви се наложи добре да се потрудите. Но пък наградата за вашите усилия ще бъде достойна.
При цялата си сурова взискателност, Сатурн е справедлив и няма да се скъпи. Не губете надежда и бодрост на духа, заради дребни неразбории през март и април. Съберете сили и опитайте отноно – през юни ще се окажете в печеливша поцизия.