Много близък човек от семейното обкръжение е подозиран от МВР за убийството на президента на модна къща "Агресия" Александър Антов.

Според работната хипотеза на криминалистите той не е физически убиец, а може би е поръчител на атентата, който предизвика силно обществено напрежение.

Общо две са версиите, свързани с близки и със семейството на убития бизнесмен, които предстои криминалистите да "изчистят". Твърде вероятно е през следващата седмица заподозрените роднини да бъдат разпитани на детектор на лъжата в Института по психология на МВР. Тестът на полиграф ще покаже дали тази следа е реална.

Дъщерята Мая отиде в шоуто на Слави и обяви, че иска да знае кой е убиецът, колкото и да я боли. Някои видяха в това намек, че действително поръчителят може да е човек от най-близкото му обкръжение. Младата жена говори през цялото време видимо разстроена, със затворени очи. Целта на появата в БТВ бе да опровергае написаното за баща й в дните след убийството.

В първия момент професионалната кариера и коректният стил на работа на Александър Антов хвърли в смут разследващите, клиентите, колегите и партньорите. 24 часа след покушението започнаха да излизат странни факти окол последните години от живота на бизнесмена.

Оказа се, че за дасе спестят данъци, той или негов близък е продал фиктивно фабриката, магазини, земя и складове на врачански ром бушон.

Година преди да бъде убит, Александър Антов е прехвърлил четири от фирмите си на безработен циганин, на чието име се водят общо 23 дружества.

Само срещу 60 хил. лева моделиерът прехвърля бизнеса си на Петко Васков Митов.

Какво се крие зад скандалната сделка, не е ясно, но 38-годишният нов собственик е напълно непознат в бранша и затова с основание се предполага, че е подставено лице на неизвестни кредитори.

През 2014 г. 63-годишният шеф на модна къща "Агресия", който бе застрелян с два куршума в главата на 8 януари вечерта в софийското село Бистрица, е продал завода си в столичния квартал "Надежда" за скромната сума. Периодът, в който стават мистериозните прехвърляния съвпада с времето, в което втората съпруга на Антов - Мария, се разболява от тумор в главата.

Бизнесменът преживява кошмарен период, в който се грижи сам за нея, пътува денонощия с автомобил до Германия за процедури, води я дори на преговори, защото тя отказва да стои сама. В началото на 2015 г. той получава инфаркт.

Дали е това е свързано с факта, че седмици преди това - на 5 ноември 2014 г.

Антов с фирмата си "Агресия груп" прехвърля завода си на бул. "Рожен" 22 в жк "Надежда" на "Бреда кардс България" за 59 250 лв.