Офиси на „Рено” са проверявани от френски служби, заради съмнения в измами. Това гласи съобщение на един от профсъюзите на служителите на автомобилния производител.

„Агенти на службата за измами са претърсили няколко офиса на „Рено”,” се казва в съобщението. Разследването е насочено срещу отделите в компанията, които отговарят за проверката на двигателите. Предполага се, че полицейските претърсвания са заради „последствията от скандала с двигателите на „Фолксваген””.

„Взети са персоналните компютри на няколко директори”, допълват от профсъюза, откъдето са научили за акцията от техни колеги в претърсваните сгради.

Нито службата за борба с измамите, нито представители на „Рено” до този момент си позволяват да коментират новините.

Миналия месец от френския автомобилен концерн заявиха, че ще инвестират 50 млн. евро, за да се уверят, че в двигателите на колите няма да се появи нередност, като тази при „Фолксваген”.

Един от големите екологични скандали на миналата година беше предизвикан от разкритието, че някои дизелови модели на немския концерн изкуствено са давали фалшиви данни за отделяните вредни емисии във въздуха, за да влизат в регулациите.

Разкритията на профсъюза в „Рено” доведоха до 10% спад в цената на акциите на компанията.