Всеки родител обича децата си и се старае да ги възпита по най-добрия възможен начин. От друга страна, всяка майка и всеки баща си има свой собствен родителски стил, който неусетно следва.

Някои от нас са по-строги, взискателни и стриктни с децата си, други са по-лежерни и либерални, трети са свръхгрижовни и властни, четвърти са леко отнесени и нехайни и т. н.

Стилът на всеки родител до голяма степен зависи от неговия зодиакален знак, който му влияе по редица начини, свързани с това как той се отнася с децата си.

Ето какво казва астрологията за вашия родителски стил:

Овен (21 март – 19 април):

Добрата новина е, че благодарение на огнената си природа, този знак е прекрасен родител, който прави всичко за доброто на детето си. Но тъй като Овен е агресивен знак, той може да влиза в спорове и конфликти със своите наследници и да има проблеми с общуването си с тях, особено докато те са в тийнейджърска възраст.

Телец (20 април – 20 май):

Някои казват, че Телците са най-добрите родители, защото са толкова стабилни, търпеливи и силни. Проблемът е, че те самите са егоисти, които обичат и се стремят към висок социален статус и затова рядко раждат повече от едно дете. Телците са материалисти и са склонни да презадоволяват с вещи и наследниците си, което е тяхна грешка.

Близнаци (21 май – 20 юни):

Тези хора имат силни становища по всички въпроси, което е добре за тях в ролята им на родители. Едно от качествата, с които Близнаците са известни, са техните постоянно променящи се настроения. Тъй като децата жадуват за последователност и стабилност, не забравяйте да запазите вашите емоционални промени в настроението, далеч от очите на наследниците си.

Рак (21 юни – 22 юли):

Семейството е всичко за жената от тази зодия. Тя е грижовна и се опитва да направи всичко по силите си, за да осигури топла и любяща среда за детето си. Проблемът е, че родителите от тази зодия имат склонност да се държат доста покровителствено. Освен това те се ужасяват от мисълта, че един ден птичето ще напусне гнездото.

Лъв (23 юли – 22 август):

Лъвовете са почти винаги най-готините бащи или майки. Те обичат да се забавляват с малчуганите и си играят с тях. Понякога хората от тази зодия реагират прекалено ентусиазирано или твърде драматично на събитията покрай техните наследници, което всъщност ги натоварва. Ако сте Лъв, не забравяйте да оставяте детето си да бъде център на вниманието и не му отнемайте светлините на прожекторите.

Дева (23 август – 22 септември):

Хората от тази зодия могат да вършат по 50 неща наведнъж и са отлични организатори. Те се справят перфектно с графика на детето си и то процъфтява поради тази структура и рутина в живота си. Но внимавайте, защото вашият перфекционизъм може да е много натоварващ за децата ви. Оставете ги да се провалят и да правят грешки и нека си взимат поуките от тях. Не винете децата или себе си, защото никой не е съвършен.

Везни (23 септември – 22 октомври):

Везните са честни, балансирани и любящи. Те обичат да споделят своя опит, ценности и култура с децата си. Понякога те са малко по-нерешителни и имат затруднения с внедряването на дисциплината у дома. Ако сте от тази зодия, не позволявайте на децата си да бъркат вашата доброта и справедливост със слабост.

Скорпион (23 октомври – 21 ноември):

Вие сте невероятно интуитивен, особено когато става дума за това, което се случва с децата ви. Вие ще искате да управлявате всеки аспект от живота на наследниците си, така че се опитайте да запомните, че вашите деца си имат собствен живот и в един момент ще трябва да отстъпите назад и да ги оставите сами да вземат решенията си.

Стрелец (22 ноември – 21 декември):

Стрелците са забавни и спонтанни родители, които са склонни да освобождават децата си от училище в името на някакво забавление или за да се иде на почивка. Един от най-големите проблеми на хората от този зодиакален знак е, че те понякога са твърде сурови и нечувствителни. Често те „изпускат“ реплики, които остават неразбрани от децата, обърквайки ги.

Козирог (22 декември – 19 януари):

Независимо дали сте майка или баща, ако вие сте от тази зодия, за вас семейството ви е на първо място сред приоритетите ви. Вие ще работите усилено, за да осигурите една стабилна среда за децата си. Вашият проблем е, че може да бъдете прекалено сериозни и отговорни. Научете се да се усмихвате на наследниците си и намерете време да се забавлявате заедно с тях.

Водолей (20 януари – 18 февруари):

Вие държите да възпитате едни независими и свободомислещи хора. Тъй като сте творческа натура, вие ще очаквате същото и от наследниците си и ще се държите с тях сякаш са ваши приятели или колеги. Не забравяйте обаче, че те понякога ще се нуждаят от авторитет във ваше лице. Намерете начин да вдъхвате баланс, сила и последователност на децата си.

Риби (19 февруари – 20 март):

Вие ще къпете децата си в любов. Вашето най-голямо предизвикателство като родител ще е да се научите да не проявявате пасивна-агресивност или емоционален шантаж към наследниците си. По-добре им казвайте директно какво мислите и чувствате и не им позволявайте да ви отнемат ролята на родител.