Емоциите надделяха, бе краткото обяснение на председателя на НС Михаил Миков пред медиите за прекратеното преждевеременно заради липса на кворум.

Ще видим дали ще има извънредни заседания, отговори той на въпрос на журналист. Запитан дали е било правилно отхвърлянето на предложението на ДПС за изборната кампания на език, различен от българския с осигурен превод Миков отговори,че текстът доразвива възможността кампанията да се провежда на български език. То е продължение на първото изречение, че кампанията се води на български език. Миков изрази съжаление, че по време на дискусията никой не е прочел текста, а " емоцията и сенките зад текста бяха водещи в мотивирането на народното представителство".

Според Цецка Цачева от ГЕРБ още от началото на заседанието днес не е имало кворум. Тя сега разбрала,че гласът "въздържал се" на ПГ на ГЕРБ при първото гласуване на отхвърления текст на народни представители от ДПС в Изборния кодекс за кампанията на друг език, различен от българския, е отчетен на нея. Цачева заяви категорично, че и в комисията, и в дебатите в пленарна зала е отстоявала позицията на парламентарната си група, поради което не приема за автентично изписаното в стенограмата за начина на гласуване.