44-годишният хърватски кик-боксьор Иван Юрчевич се оказал на точното място и в точното време, за да спаси от изнасилване шест жени, излезли да отпразнуват новата 2016 година на площада пред гарата в Кьолн, съобщи „Дейли Мейл”. Хърватинът бил на работа в хотел, който се намира на предгаровия площад в Кьолн, точно в новогодишната нощ. „Неочаквано в хотела влязоха две момичета на около 20 години, които молеха да ги спасим от преследващи ги мъже. Веднага след тях видях четирима млади араби и ми казаха да не се меся, тъй като това били техни жени”, разказва Юрчевич.

Момичетата били облечени скромно, в джинси и с обикновени палта, няма ли са провокационни дрехи или грим. Най-агресивният от арабите тръгнал към хърватина с бутилка в ръка, но бързо се намери на земята. Последвали още няколко тупаника и четиримата нападатели хукнали да бягат. Единият се обърнал и прекарал ръка пред гърлото си, очевидно в заплаха защитникът на момичетата да бъде убит.

В същата нощ хърватинът скрил още четири жени в хотела. „Арабите беснееха на площада цялата нощ. Но какво друго можех да направя? Преди четири месеца ние приветствахме тези хора с разтворени обятия, но сега те сами унищожиха своята репутация”, смята Юрчевич.