Базирана в Ню Йорк стартираща компания произвежда обувки, с които да се почувстваме като на Луната, пише Discovery News. Обувките MoonWalker обещават, че собствениците им ще отскачат и ще се носят наоколо като Нийл Армстонг. Всяка обувка съдържа мощни магнити, наречени N45, които са поставени така, че северните им полюси да са един срещу друг. По този начин се генерира сила на отблъскване, която ни “прави леки и щастливи като астронавти”, се посочва в кампанията в онлайн платформата за финансиране на проекти Indiegogo.
Един от моделите MoonWalker се предлага в комплект с електронно мастило и “умна” технология, с помощта на които потребителите могат да променят дизайна според собствените си желания. Те разполагат и с възможността да свържат обувките с профилите си в социални мрежи. 
От началото си кампанията за обувките е достигнала 493 процента от първоначалната си цел, като при това все още има време до края й. В момента “лунните” обувки се продават за 100 долара. След началото на доставките по-късно през идващото лято те ще са налични в размери за възрастни и в различни цветове.