Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпността е проведена през последното денонощие на територията на цялата страна. Целта на мащабната акция бе установяване на лица от криминалния контингент, такива, обявени за издирване, извършители на криминални престъпления, противодействие на нелегалната миграция.

В хода на полицейските действия са проверени общо 4508 лица и 2455 автомобила, съобщиха от МВР. Задържани са общо 108 лица. Само в София, Пазарджик и Бургас те са 74, от които 1 обявен за издирване, други 21-ма - за извършени различни престъпления, а 19 – за различни криминални регистрации. Служители от различни структури на МВР са разкрили извършителите на 98 криминални престъпления на територията на Столичната и областни дирекции на МВР - Бургас, Благоевград, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Сливен, Стара Загора и Шумен в т.ч. и взломни.

За издирване през изминалото денонощие са въведени в Автоматизираната информационна система „Издирвателна дейност”, нови 56 души и са снети от отчет 85.

Задържани са и 12 души, които били без документи за самоличност. По време на операцията са образуваните са 51 досъдебни и 14 бързи производства. Съставени са 367 акта по административно наказание.