Мрежовият производител TP-Link атакува пазара на смартфони с бранда  Neffos. Компанията, която има силни позиции на българския пазар, представи серията C5 „умни” апарати с новата марка.

Neffos C5 включва три двусимови 4G смартфона под управление на Android 5.1 с имена C5L, C5 и C5 Max. Моделът от стартово ниво Neffos C5L разполага с 4,5-инчов FWVGA екран, четириядрен процесор Snapdragon 210 и оперативна памет 1GB.
На следващо ниво е моделът Neffos C5, който има 5-инчов HD дисплей, четириядрен процесор MediaTek MT6735 и 2GB RAM. От най-висок клас е моделът Neffos C5 Max с 5,5-инчов 1080p екран, 8-ядрен процесор MediaTek MT6753 и 2GB RAM.

Neffos е нещо като експеримент за компанията, споделя Джъстин Ту, вицепрезидент на TP-Link. По неговите думи,Neffos е едно ново пътешествие за TP-Link, което цели „да разшири начина на живот на потребителите”.

„Очакваме неговото представяне на глобалния пазар да ни даде информация как да развиваме повече и по-добри продукти в бъдеще. Философията Smart & Simple рефлектира във всички наши продукти, които целят да направят по-лесен живота на потребителите”, допълва Джъстин Ту.

Трите смартфона ще се доставят в тъмносив и перленобял цвят. Компанията ще обяви цената на устройствата преди пускането им на пазара, което се очаква в края на първото тримесечие на 2016 г., съобщиха от дистрибутора Виртуална зона.