Ние гледаме на държавата като гарант на сигурността. Тя е важна и за хората, и за бизнеса. Правителството на Бойко Борисов успя да постигне финансова стабилност.

Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ в политическа декларация, предаде БГНЕС.

Управлението ни нито подменя, нито оставя на заден план реформаторския си елемент, твърди Цветанов. ПГ продължава да подкрепя правителството в правенето на реформи. Цветанов увери, че ще бъде търсена подкрепа не само в кръга на коалиционните партньори, а и в лицето на опозицията в предстоящия политически сезон.

Чрез конструктивен диалог през миналата година успяхме да променим конституцията, се посочва в декларацията на ГЕРБ. Цветанов благодари на всички депутати, че са надмогнали егото си и са постигнали консенсус. Некоректни са опитите че настоящият НС не може да се работи и предлагането на предсрочни избори, се казва още в документа.

Кабинетът на Бойко Борисов върна България към финансова стабилност. През 2015 г. успяхме да покрием мерките на ЕС. Стабилизацията на публичните финанси успя да възстанови достъпа до еврофондоме, смята Цветанов.