2015 година си отиде, но ни дари с множество кинопродукции, които ще останат в историята. С някои много и по-малко популярни, но заслужаващи вниманието ви такива ни запознава сайтът LifeHack. Ето кои са те:

1. „Диви истории“ (Аржентина/Испания)

Изключителен филм, чиито забавни елементи го отличават от останалите. Романтиката също не е за пренебрегване – тя не прилича на нищо, което сте виждали досега.

2. „45 години“ (Великобритания)

Заглавието на този филм е вдъхновяващо. Историята започва в навечерието на 45-тата годишнина от сватбата на Джеф и Кейт. Ако си падате по драмата и очакването, тази кинопродукция е просто задължителна!

3. Tangerine (САЩ)

Отново доста изненадващо заглавие. Приятелството е една от водещите теми във филма, затова го гледайте в компанията на най-близките си другари.

4. Blind (Норвегия)

Една топла продукция, която докосва сърцето. Запознайте се с историята на Ингрид (Елън Дорит Питерсен) и нейната връзка със съпруга й Мортен (Хенрик Рафаелсен).

5. The Duke of Burgundy (Великобритания)

Отново филм, изпълнен с много драма и романтика. Актрисите Сидсе Бабет Кнудсен и Киара Д'Анна ни помагат да надникнем в една необикновена връзка и препятствията, които всяка от героините трябва да преодолее. Няма да останете разочаровани!

6. What We Do In The Shadows (Нова Зеландия/САЩ)

Ако си падате по митичните създания – и по-точно вампирите, – то задължително трябва да гледате тази вълнуваща комбинация от сатира и романтика.

7. „Марсианецът“ (САЩ)

Този филм не е подходящ само за маниаците на тема научна фантастика. Неустоимите сценарий и режисура ще ви накарат да се влюбите в него... и Мат Деймън, разбира се.

8. Heaven Knows What (САЩ)

Филмът е адаптация на непубликуваните мемоари на актрисата Ариел Холмс, в които тя разказва за живота си като бездомна наркоманка, търсеща убежище по улиците на Ню Йорк.

9. Spotlight (САЩ)

Това е драма, режисирана от Том МакКарти, която разказва за изследователския екип „Спотлайт“ на най-стария американски ежедневник, Boston Globe. Филмът е базиран на истински преживявания, които отвеждат екипа до спечелването на награда „Пулицър“ за журналистика в служба на обществото през 2003 година.

10. Eden (САЩ)

Американска драма за трафика на хора, режисирана от Меган Грифитс, която пише сценария заедно с Ричард Б. Филипс. Участват Джейми Чунг, Мат О'Лиъри и Бо Бриджес. Филмът е вдъхновен от историята на Чонг Ким, която твърди, че през 90-те е била отвлечена и продадена на група трафиканти.

11. It Follows (САЩ)

Свръхестествен хорър филм на Дейвид Робърт Мичъл, с участието на Маика Монро. Продукцията проследява едно момиче, преследвано от свръхестествена сила. It Follows печели симпатиите на критици и публика с актьорската игра, сценария, кинематографията, музиката, режисурата и старомодните хорър способи.

12. „Феникс“ (Германия)

Сюжетът се върти около Нели Ленц, бивша кабаретна певица, преживяла Холокоста. Сценарият до известна степен е базиран на детективския роман на Юбер Монтеиле „Завръщане от пепелта”.