Двама братя са участвали в побоя, при който почина 18-годишен младеж, съобщиха от ОД на МВР-Враца . Припомняме, че в 12:55 часа, от тел. 112 е получен сигнал, че на „Иванка Ботева” в гр. Враца, след побой между няколко младежи, на земята е останал да лежи един от участниците в побоя. На мястото е изпратен екип на Районно управление-Враца. Малко след това пристига и линейка. Пострадалият е транспортиран в болницата в гр. Враца, където малко по-късно починал. Починалият е 18-годишен с инициали Т.Й от гр. Враца.
Установено е, че в побоя са участвали три лица, братята И.П. на 32г. и Д.П. на 36г. от гр. Враца. На място е задържан И.П., брат му е напуснал мястото на престъплението и се укрива. Предприети са всички необходими действия за установяване и задържане на Д.П., който е с регистрирани две криминални прояви(кражби) и шофиране след употреба на алкохол. 
По първоначална информация, участниците в побоя не са се познавали. Според очевидци, свадата се развила след като двамата братя пресичали уличното платно, чули клаксон на автомобил управляван от починалия Т.Й. След разменени реплики от двете страни се стигнало от саморазправа и побой. 
В хода на разследването са установени множество свидетели, които в момента се разпитват в Районно управление-Враца. Образувано е досъдебно производство.