В памет на рок легендата Дейвид Бауи американски зоопарк кръсти най-новия си обитател на негово име.

Пингвинчето Бауи, което е от най-дребния вид, се е родило в зоопарка в Синсинати в петък - в деня, в който изпълнителят издаде последния си албум "Черна звезда". Потребителите на социалните мрежи били помолени да гласуват за име. Двата варианта - Бауи и Елвис, събрали най-много гласове, но първото било предпочетено, защото в зоопарка вече има пингвин, който носи името на Краля на рокендрола.

В същото време продажбите на "Blackstar", последния албум на Бауи, излязъл на музикалния пазар на 69-ия му рожден ден на 8 януари - два дни преди кончината му от рак, се увеличават, както и тегленията на най-големите му хитове.

От портала Спотифай съобщават, че стриймванията на музика на певеца са се увеличили с 2700 процента. Същевременно от британската компания, която отговаря за класациите, отчитат, че "Blackstar" на Дейвид Бауи се е устремил към върха на албумния чарт с 43 000 продадени копия от излизането му на музикалния пазар на 8-ми януари.

В понеделник възхваляваният от критиката последен албум на Бауи е бил най-продаваният в американския интернет магазин Айтюнс на "Епъл", както и в британските музикални платформи. Тавата, наречена от дългогодишния му мениджър Тони Висконти "прощалния дар на певеца", е била на първо място по продажби и в музикалните портали на Амазон в САЩ и във Великобритания.