Актьорът Силвестър Сталоун проговори за загубата на най-големия си син и за това как се е справил с нея. Това се случи на доста неочаквано място – церемонията по връчването на наградите „Златен глобус” в Бевърли Хилс, съобщава британският „Експрес”.Докато приемаше наградата за най-добра поддържаща мъжка роля Слай обясни как тъкмо най-популярният му герой – Роки Балбоа, му е помогнала да преживее смъртта на Сейдж, който почина през 2012 година на 36-годишна възраст.

Роки Балбоа се появява като треньор във филма „Крийд: Сърце на шампион”. Там той тренира младата надежда Адонис Джонсън, чиято роля се изпълнява от Майкъл Би Джордан.

„Всеки път, когато можеш да освободиш емоции, които са истински, е много полезно. Най-важното – аз исках да почета паметта му и мисля, че го направихме. Беше добре”, каза Слай на лъскавата церемония. 

Сейдж е най-големия син на на Сталоун от брака с първата му съпруга Саша. Той почина от сърдечен удар. Той беше открит в апартамент в Лос Анджелис, в който имало шишенца от хапчета. Според патолозите, смъртта му е причинена от сърдечна болест, която му открита още като дете, а не от хапчета или наркотици. Намерените хапчета били реквизит и той щял да ги използва в бъдещ филм.

Приемайки наградата, Слай похвали и своя герой Роки. Той го описа като „най-добрия приятел, който някога съм имал”.