Тече структурна реформа и не изключвам и друго териториално-митническо учреждение да бъде закрито. Това каза пред БНР шефът на Агенция „Митници” Ваньо Танов.„В митницата на Капитан Андреево е закрита администрацията. Закрити са тези длъжности, за които има обвинения. Докато текат съдебните дела, за тези бройки няма да бъде обявяван конкурс”, посочи той. 

По думите му едно от средствата за борба с корупцията е повишаването на заплатите на служителите. „През периода 2009-2013 година пет пъти бяха вдигани заплатите в Агенция „Митници“. Сега предстои ново увеличаване на заплатите. Заплатите ще бъдат повишени с 200 лв. Това увеличение е за младшия състав, около 30 процента. За другия състав, който е с по-високи заплати няма да има такова сериозно увеличение. Преструктурирането завърши вчера. Трима души от тези, които нямат образувани следствени дела са останали без работа. Ако те имаха нужната квалификация, можеха да бъдат прехвърлени в други учреждения”, заяви Танов. 

„Корупция има и в други страни, въпросът е дали тя се наказва. Не ми е известно митнически служител да е получил осъдителна присъда”, каза още той.

Само една компания е представила новите по-високи цени на цигарите пред Агенция "Митници", съобщи още ген. Ваньо Танов. По думите му още няколко месеца на пазара ще се намират цигари със стари бандероли, което означава - на миналогодишните цени.