Премиерът скочи на бизнеса, който поиска оставката на вътрешния министър, ако не бъде разкрит убиеца на бизнесмена Александър Антов. "Да не ми дават акъл от Тайланд и от дългите им почивки", отсече Бойко Борисов по повод изявлението на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев и ултимативното писмо на КРИБ."Когато горивата паднаха драстично, що не свалиха цените. А като поскъпваха, плашеха с поскъпване на хляба, тока, какво ли не. Къде са сега КРИБ", избухна Борисов по време на краткия брифинг на авиобазата в Граф Игнатиево преди демонстрацията на МиГ 29 с новия двигател по споразумението с Полша.

"Бъчварова не разкрива убийства, има професионално ръководство. Във всички държави по света стават убийства и в сериала "От местопрестъплението: Маями" ги има. Във Франция имаше терористични атаки и убийства, но там никой не поиска оставката на президент, премиер и министър. По всички поръчкови убийства има данни кой, кога и как ги е извършил. Когато обаче се сглобят пред съда тези доказателства, трудно издържат", каза още Борисов за убийствата на шефа на "Агресия" и Веселин Стоименов - Весо Дебелия. 

Борисов направи коментар и за ДПС. "Мен с ДПС в управлението няма да ме видите", отсече премиерът. На въпрос на журналисти дали и той като министъра на отбраната Николай Ненчев ще да полети на изстребител, премиерът се пошегува: "Много ще станем във въздуха".

Премиерът съобщи, че се предвижда да бъде обявена нова поръчка за ремонт на още 6 двигателя за МИГ-29. Той обеща да започне строителство на две бригади за флота.