Вихрещият се скандал от седмица между Цветан Цветанов и Делян Пеевски най-вероятно ще вземе главата на вторият човек в ГЕРБ. Такава прогноза направи политологолъг Живко Георгиев по БНТ.
Георгиев потвърди думите на Алексей Петров пред БЛИЦ. Той разкри, че има "вътрешна информация", според която Цветанов ще бъде отстранен от партийното ръководство на конгреса в неделя.

"Усеща се, че идват избори - европейски, но по всички признаци се оказва, че са си български. Това което наблюдаваме през тази седмица ще има развитие. И едно от тях ще е сбогуване на Цветанов със статуса и ролята му в ГЕРБ", каза Георгиев. Според него социологическите проучвания в момента не са реалната картина. "Ситуацията е доста сериозна и затова се говори за екстравагантната идея за задължително гласуване", коментира той. "Защото иначе ще се окаже, че няма кой да гласува", аргументира се Живко Георгиев.

Бърз анализ на словесните екшъни направи и колегата му Даниел Смилов. "Това е новият скандал. Не, че не сме знаели, че има сливане на управляващи и медийни корпорации. Не е важно, че Цветанов и Пеевски са се виждали 40 пъти, а , че в този център са се взимали решения. Лошото е, че сега проговарят. Участниците в скандала не могат да разчитат на сериозна политическа кариера. Няма кака това да се замете под килима. В ГЕРБ въпросът с Цветанов е поставен остро. В лагера на управляващите мълчат", коментира Смилов.
Имаме нездрав политически организъм и всеки ден го боли на едно и също място - непрекъснати скандали, смята той.