Който иска - да му вярва, но депутатът от ГЕРБ и скулптор Вежди Рашидов твърди: има сигурно любов в парламента, защото като гледам всички партийни лидери са влюбени, много… в жените си. А най-влюбеният е Сергей Станишев, разбира се, каза той с доволен от темата, както никога досега.

"Празнувам откакто съм роден празника на влюбените - явно тук някои хора са отвикнали и е време да върнат човешките си привички", призна колоритният политик.

В парламентарната група на Борисов бушуват страсти не от вчера - във всички посоки и цветове на дъгата. Цвета Караянчева, едно от остриетата на ГЕРБ в НС, която почти винаги предизвиква спонтанни възгласи, когато излезе на трибуната, е не по-малко лично обвързана с утрешния ден. Тя ще празнува Деня на влюбените, но главно като Трифон Зарезан, в Кърджали. С чаша вино, с емоция и след 25 г. брачен стаж, както тя се изрази, празникът за нея и партньорът й в живота ще бъде не по-малко вълнуващ от парламентарните й изяви. На въпрос дали е верен слухът, че има обожател от ДПС тя искрено се зарадва и увери, че не е чувала за това. И веднага го обори с твърдението, че нейната съпружеска връзка е от 30 г. и чувствата наистина са оцелели. Партньорът й понякога й подарявал бижута, но сега предпочита пролетните цветя - лалета, зюмбюли…

"И когато ми поднесе букет от лалета - аз се разтапям", призна тя с щастлива усмивка.

На въпрос как ще прекара Деня на влюбените нейната колежка Десислава Атанасова бе пределно ясна: "Не мисля, че трябва да Ви давам обяснения". Сигурно е права и май не е чувала за едно фантастично мото за празника: "Излез от черупката!"