По повод острата декларация на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) за убийството на бизнесмена Александър Антов, от „Стандарт” са потърсили за повече информация председателя на браншовата структура Кирил Домусчиев. Ето как той отговори на зададените му въпроси:

- Г-н Домусчиев, КРИБ излезе с остра декларация за убийството на Александър Антов! Каква е причината за това?
- Не мога да разбера защо толкова време след показното убийство няма реакция нито от МВР, нито от прокуратурата, това не е нормално. Не приемам за нормално да няма никакви резултати от разследването! Бизнесът постоянно е стрелян и никой не разбира от кого, защо?! Крайно време е МВР не само да си свърши работата, но и да се реформира. На нас ни омръзна да стрелят по хората, които произвеждат БВП на страната. Хората, които плащат данъци, които хранят хиляди българи. Затова излизаме с тази остра декларация. Защото е крайно време МВР да заработи, но за да заработи, трябва да и да се реформира! Това не може да продължава така, а министърът на вътрешните работи или трябва да си свърши работата или да си ходи!

- Какво очаквате от Бъчварова и от премиера, до когото също е изпратена тази декларация?
- Очаквам адекватни мерки от всички - от МВР, от прокуратурата, от следствието. Очаквам да разберат какво се случва. Не може нормалният бизнес, не говоря за наркобароните, а за нормалните хора, да поддържаме армия от охранители. Ние искаме правова държава, в която да правим бизнес и да си плащаме данъците, а тези които са в МВР, да си вършат работата.

- Защо се посяга на легалния бизнес?
- Защото у нас няма закони. Защото такива деяния не се преследват с необходимата строгост. Колко убийствата имаше, отвличания... А кой е в затвора - никой! Знаете ли какво им се казва на убийците в момента - за 5 - 10 хиляди лева убивай, защото няма кой да те хване, няма кой да те накаже! Ето това казва в момента МВР! Не мога да си представя, че не може да излезем спокойно и свободно разходим децата, кучетата. На какво прилича това, как е възможно?! Как е възможно да няма заловени, обвинени, наказани... ?! А ние да сме принудени да ходим с армия от охрана. Къде е МВР, къде са протестиращите?! Защо сега не протестират, защото не взимат мерки! Факт е, че избиват наши колеги и нищо не се случва. Призовавам цялата общественост да бъде малко по-взискателна към МВР!

- Как се реагират според вас останалите работодателски организации, с които Александър Антов също е работил?
- Не знам, но ми интересно какво ще кажат, какво ще направят. интересно ми е как ще реагират и министри, депутати и общественици, които ако си отворят гардероба, ще видят, че делото на Антов присъства при всеки един от тях! Защото Сашо помагаше на всички, той беше един добър, честен и благороден човек!