След настъпилата преди полунощ значителна облачност и дъжд на отделни места, в понеделник от запад на изток облачността бързо се разкъсва и през деня намалява, в отделни райони до предимно слънчево. Ще продължи да духа слаб, на север от планините и в Източна България умерен вятър от юг-югозапад, съобщават от НИМХ.
Минималните температури сутринта са между 1° и 6°, а максималните ще достигнат между 11° и 16°, само в крайните северозападни райони ще останат по-ниски - от 5° до 8°.

Във вторник ще бъде ветровито, ще започне понижение на температурите. Облачността отново ще се увеличи и на много места от северозапад на югоизток ще превали дъжд. В Западна България, където вятърът ще се ориентира от запад, дневните температури ще са по-ниски, а в източните райони, където все още вятърът ще е югозападен - ще останат без промяна, високи за това време на годината.

В сряда в Дунавската равнина ще духа умерен западен вятър. Облачността ще бъде променлива, а дневните температури ще са все още високи за януари - от 9 до 14 градуса, но от северозапад ще нахлува по-студен въздух и ще започне тяхното понижение.

В четвъртък и петък облачността ще бъде значителна, на места ще превали, в низините все още дъжд. Дневните температурище са от 5 до 11 градуса, по-ниски в крайните северни райони.

В събота и неделя ще бъде студено, с променлива облачност и температури в рамките на обичайните за януари - в събота от 3 до 9, а в неделя от минус 2 до плюс 3 градуса.

На места в събота ще превали дъжд, който преди да спре, ще преминава в сняг, а в неделя - сняг, по-значителен над планините на Южна България.

В началото на следващата седмица и максималните, и минималните температури ще паднат под нулата, като последните ще достигнат до минус 12-13 градуса за района на София.