Няколко атаки срещу имигранти са извършени в неделя в Кьолн, информира Deutsche Welle. Полицията обяви, че група от двадесет души са нападнали шестима пакистанци, в резултат на което двама от тях са били откарани в болница с наранявания. Канцлерът Ангела Меркел е взела решение да отмени посещението си на Световния икономически форум в Давос във връзка с нарастващото напрежение в Кьолн. Това съобщава The Financial Times, който се позовава на анонимни източници, цитиран от RT. По-късно, по информация на агенция DPA, петима неизвестни са извършили още една атака срещу 39-годишен сирийски гражданин. Мъжът е бил леко ранен. Не е известно дали двете имат общо помежду си.

Кьолнският вестник Express, цитиран от "Фокус", добавя, че група рокери, футболни хулигани и здравеняци чрез „Фейсбук“ се уговорили да извършат „лов за хора“ в центъра на Кьолн. 

Представител на полицията в нощта на понеделник, 11 януари, отказа да потвърди съобщението, заявявайки, че разследването ще установи, дали тези престъпления са извършени от ксенофобски подбуди.