Холивудскта звезда Харисън Форд оглави класацията на "Box Office Mojo" на най-касовите актьори в историята на киното, снимали се във филми, които са реализирали най-големи постъпления при разпространението.

Благодарение на продължаващия успех на седмия епизод от космическата сага "Междузвездни войни" общо филмите с участието на Харисън Форд са донесли приходи от 4,716 млрд. долара. Благодарение на този показател Форд изпревари досегашния лидер в класацията Самюъл Л. Джаксън, който вече е на втора позиция с 4,629 млрд. долара.

В класацията на най-касовите актьори в историята на киното се нареждат още Том Ханкс -трети с 4,334 млрд долара, Морган Фрийман е четвърти с 4,316 млрд. долара и Еди Мърфи заема пета позиция с 3,810 млрд. долара.

В топ 10 попадат още Том Круз, Робърт Даун младши, Джони Деп, Майкъл Кийтън и Гари Олдман. 

В топ 20 е намерила място само една жена - Камерън Диас е на 15-а позиция с 3,03 млрд. долара от разпространение на филмите с нейно участие.

Създателят на "Междузвездни войни" Джрдж Лукас е начело в класацията на най-касовите киносценаристи с 3,39 млрд. долара. В тази класация Джеймс Камерън се нарежда на 7-а позиция с 2,1 млрд. долара. В класацията на най-касовите композитори води Ханс Цимер, следван от Джон Уилямс.