Тази сутрин не се обадих на посланик Гьокче, за да ме докара до Нова телевизия. Така се пошегува Емил Кошлуков, поканен в студиото на "Събуди се...", за да коментира политическата ситуация след скандала с Лютви Местан и турския посланик. Според Кошлуков Местан твърде си е повярвал: "Той много се ласкае от мисълта да бъде геополитик"."Ако пък действително е имало заплаха за сигурността му, трябва да се намесят службите. Не му е работа да ходи в турското посолство", коментира тв водещият. 

"Да си позволи чужд президент да се обади... Ердоган звъни и казва: Прави всичко, върни Местан". Какво е това? Безумие! Защо не звъни Путин по нощите?", каза Кошлуков и допълни: "Този цирк за какво се разигра навръх Коледа, не ми е ясно. За мен това е необмислено и в повече" . 

Според Кошлуков "няма човек, който да вдигне телефона и да промени работата на три отделни служби". "Аз мисля, че Местан прави това изпълнение със "заплахата" срещу него за повече драматизъм. Иначе той просто си беше отстранен от поста", каза още Емил Кошлуков.